Begeleiding (top)sporters met een eetprobleem

1 op de 5 vrouwelijke topsporters lijdt aan een eetstoornis. Ook onder mannelijke topsporters komen eetstoornissen veel voor. Met name bij duursport - zoals wielrennen en atletiek-, esthetische sporten en sporten met gewichtsklassen ligt het percentage topsporters met een eetstoornis hoger.

Van mijn 17e tot mijn 23e heb ik een eetstoornis gehad. Tijdens deze periode deed ik op semiprofessioneel niveau aan wielrennen en trainde ik gemiddeld 20 uur per week. Ik weet als geen ander hoe lastig het is om een eetstoornis ‘te combineren met topsport’.

Jezelf vergelijken met anderen, zien wat anderen eten op trainingskampen of vóór en na een wedstrijd of training. Voor sporters die zich in een topsportomgeving bevinden is het ontzettend lastig om op een gezonde manier met voeding om te (blijven) gaan en al helemaal wanneer je daar gevoelig voor bent of al een eetstoornis hebt ontwikkeld. Het nemen van voldoende voeding is essentieel om een topprestatie te kunnen leveren.

Vanuit mijn ervaring wil ik sporters met een eetprobleem of een verstoorde relatie met voeding graag helpen.

Inmiddels heb ik door verschillende sporters te begeleiden ondervonden dat puur het aanhoren van hun verhaal, het delen van mijn ervaringen en het geven van tips hoe je met bepaalde situaties het beste om kunt gaan al heel veel kunnen losmaken. En nog fijner, vaak zet een gesprek al aan tot het aanpakken van bepaalde knelpunten. Ook is het mogelijk om voedingsbegeleiding op maat af te nemen waarbij oog en aandacht is voor de uitdagingen waar je tegenaan loopt.

Herken jij jezelf in het bovenstaande en wil je meer informatie of een tijdens een gesprek aftasten of ik jou verder kan helpen? Neem contact op en we plannen een vrijblijvend een telefonisch of fysiek intakegesprek in!

Het idee ontstond in de zomer van 2022. Van mijn sponsor Wielervoeding.nl mocht ik één of meerdere ultra-events kiezen om te gaan lopen. Een 5-daagse ultra in de Wadi Rum-woestijn trok mijn aandacht. Maar omdat ik nog nooit een meerdaagse wedstrijd had gelopen, besloot ik eerst voor een tweedaagse te gaan op de Azoren. Dit was een geweldige ervaring en dit smaakte naar meer. Een week na de Azoren schreef ik me in voor Jordanië.
Lees verder >
Na een aantal ultra’s te hebben gelopen, begonnen meerdaagse ultra’s steeds aantrekkelijker te worden. En vorige week was het dan zover! Ik liep een tweedaagse Ultratrail op de Azoren, op het eiland Sao Miguel. Het was een onvergetelijke ervaring.
Lees verder >

Zoals je in een post op onze socials misschien al hebt gelezen, heb ik op 17 oktober 100 kilometer gerend over schitterende onverharde trails door mooie bosgebieden in Brabant. Waarom? Eigenlijk gewoon vooral omdat ik het heel leuk vind om mezelf fysiek en mentaal uit te dagen en enorm geniet van lang lopen in de natuur.

Lees verder >

Contact opnemen

Bedankt voor je interesse en wat fijn dat je aan de slag wilt met sport en/of gezonde voeding! Bij mij is ieder project maatwerk. Wil je eenmalig een presentatie over voeding, of ga je voor een vast trainingsprogramma? Wil je met je team toewerken naar een bepaald doel of wil je een totaalpakket om je medewerkers fitter en gezonder te maken? Wat je wensen ook zijn, ik ga er graag over met je in gesprek. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen, maak ik een gerichte aanbieding. Neem daarvoor gerust contact met mij op!

Offerte aanvragen >

© 2024 Mirthe Sport & Voeding   |   Website door Manieu.nl