Over Mirthe

3 jaar geleden gooide ik het roer om. Na 10 jaar advocatuur besloot ik meer te gaan doen met mijn passie, (duur)sport. Hardlopen, trailrunning, gravelen, wielrennen en mountainbiken. Het voelt voor mij allemaal als buitenspelen! Het liefst loop ik lange afstanden op onverhard terrein, maar ook een snelle marathon rennen of een superlange graveltocht fietsen vind ik geweldig om te doen! 

Als gepassioneerd hardloper en voorheen wedstrijd-wielrenster, weet ik wat sport en beweging mij kan brengen. Sport geeft mij ontspanning aan het eind van een werkdag, of zorgt ervoor dat ik de dag juist energiek kan starten. Het zorgt voor rust en focus tegelijk. En wanneer ik samen met anderen sport, geniet ik van het samenzijn: van het sociale element en van de verbinding die ik dan voel met anderen. Sport heeft mij zoveel gebracht en dat gun ik anderen ook!

Luisteren naar je lichaam

Behalve in sport, heb ik ook een grote belangstelling in gezonde voeding. Ik geloof sterk in het voeden van je lichaam, in plaats van het vullen ervan. Sport en voeding gaan hand in hand: alleen met de juiste brandstof, kun je tot goede sportieve prestaties komen. En wanneer je lekker beweegt, leer je weer te luisteren naar je lichaam en kun je intuïtief eten, zonder calorieën te tellen. Zowel op het gebied van sport als op het gebied van voeding heb ik allerlei opleidingen en cursussen gevolgd. Zo ben ik opgeleid tot looptrainer door de Atletiekunie en heb ik cursussen gevolgd op het gebied van sportvoeding, runningtherapie en gezonde voeding in het algemeen (waarbij ik alle voeding die ik adviseer, voortdurend zelf test in de praktijk).

Goed voor mezelf zorgen is voor mij ontzettend belangrijk. Uit ervaring weet ik: je voelt je zoveel beter als je fit bent. Het brengt me zó veel, en dat gun ik anderen ook! Daarom ben ik Mirthe, Sport & Voeding gestart. Geef jij jezelf en je medewerkers ook de kans om fitter en gezonder te worden?

Het idee ontstond in de zomer van 2022. Van mijn sponsor Wielervoeding.nl mocht ik één of meerdere ultra-events kiezen om te gaan lopen. Een 5-daagse ultra in de Wadi Rum-woestijn trok mijn aandacht. Maar omdat ik nog nooit een meerdaagse wedstrijd had gelopen, besloot ik eerst voor een tweedaagse te gaan op de Azoren. Dit was een geweldige ervaring en dit smaakte naar meer. Een week na de Azoren schreef ik me in voor Jordanië.
Lees verder >
Na een aantal ultra’s te hebben gelopen, begonnen meerdaagse ultra’s steeds aantrekkelijker te worden. En vorige week was het dan zover! Ik liep een tweedaagse Ultratrail op de Azoren, op het eiland Sao Miguel. Het was een onvergetelijke ervaring.
Lees verder >

Zoals je in een post op onze socials misschien al hebt gelezen, heb ik op 17 oktober 100 kilometer gerend over schitterende onverharde trails door mooie bosgebieden in Brabant. Waarom? Eigenlijk gewoon vooral omdat ik het heel leuk vind om mezelf fysiek en mentaal uit te dagen en enorm geniet van lang lopen in de natuur.

Lees verder >

Contact opnemen

Bedankt voor je interesse en wat fijn dat je aan de slag wilt met sport en/of gezonde voeding! Bij mij is ieder project maatwerk. Wil je eenmalig een presentatie over voeding, of ga je voor een vast trainingsprogramma? Wil je met je team toewerken naar een bepaald doel of wil je een totaalpakket om je medewerkers fitter en gezonder te maken? Wat je wensen ook zijn, ik ga er graag over met je in gesprek. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen, maak ik een gerichte aanbieding. Neem daarvoor gerust contact met mij op!

Offerte aanvragen >

© 2024 Mirthe Sport & Voeding   |   Website door Manieu.nl